fbpx
Camilla Wik - Innholdsprodusent i Zocial

Bli kjent med vår nye innholdsprodusent – Camilla Wik

Blogg

Vi i Zocial er utrolig stolte av å ha Camilla Wik med oss på laget! Camilla startet i Zocial 1. juni som innholdsprodusent og designer. Opprinnelig fra den sjarmerende byen Skudeneshavn, har hun en imponerende bakgrunn som kombinerer kreativitet, utdanning, og solid arbeidserfaring.

Kreativ vei fra start

For Camilla var valget om å gå media- og kommunikasjonsveien åpenbart.
– Jeg har alltid visst at det er her jeg hører til, og kunne ikke sett for meg å jobbe med noe annet, sier hun.
Hun har alltid vært tiltrukket av muligheten til å arbeide variert, kombinere kreativitet med strategi for å nå definerte mål.
– Følelsen av å lykkes med et kreativt prosjekt, og se at innholdet skaper resultater, gir et skikkelig kick, fortsetter hun.

En utdanning som bygger bredt

Camillas utdanningsreise begynte på Åkrehamn VGS, hvor hun tok Media og Kommunikasjon, og fortsatte til Somerset College of Art and Technology i England. Deretter fulgte to år med læretid som mediegrafiker.

I tillegg har hun et årsstudium i Digital kommunikasjon og Markedsføring ved Høgskulen på Vestlandet og holder nå på med et årsstudium i Kommunikasjonsrådgivning ved Høyskolen i Innlandet.

Denne kombinasjonen av praktisk og teoretisk kunnskap gir henne et solid fundament for å produsere både tekst og grafisk design på høyt nivå.

Favorittfag og lærdom

Camilla forteller at hun er spesielt glad i strategisk kommunikasjon, der hun jobber med målgrupper, kanalvalg og virkemidler.

– Det å kunne bruke min kreative kompetanse til å bygge merkevare eller få frem et budskap er utrolig givende, spesielt når vi treffer blink, sier hun.

Også grafisk design er et fagfelt hun virkelig brenner for. Hun elsker å jobbe med visuelle identiteter og markedsmateriell som gjør at bedrifter blir lagt merke til.

Erfaring fra arbeidslivet

Camillas yrkeserfaring er variert og allsidig. Hun startet læretiden hos reklamebyrået RGB-Design, der hun jobbet med alt fra trykksaker til helhetlige visuelle profiler. Etter det gikk hun videre til lokalavisen Karmøynytt, hvor hun først jobbet som innholdsprodusent i markedsavdelingen og senere som journalist. I rollen som journalist fikk hun muligheten til å formidle både små og store historier til lokalsamfunnet. Dette har gitt henne en bred forståelse av både innholdsproduksjon og grafisk design, som hun nå tar med seg inn i Zocial.

Min bakgrunn kommer spesielt til nytte når det kommer til tekstproduksjon, både for internt og eksternt bruk. Med bakgrunn fra både redaksjon og markedsavdeling i lokale nyhetsmedia, har jeg et godt innblikk i hva som gjør en god sak, og hvordan få den oppmerksomheten man ønsker, forteller hun engasjert.

Hvordan er det å jobbe i Zocial?

Så langt har Camilla hatt en svært positiv opplevelse i Zocial.
– Det har gått over all forventing! Kjekkere, og mer kompetent gjeng, skal du lete lenge etter, sier hun.
Hun setter spesielt pris på teamet og deres fokus på at hver enkelt får utvikle seg innenfor sine styrker.
– Det å kunne rendyrke det jeg er god på gir både motivasjon og løfter kvaliteten på det en leverer, fortsetter hun.

På fritiden

Når Camilla ikke er på jobb elsker hun å holde på med små og store prosjekter. Enten det måtte være et strikkeprosjekt eller et DIY hjemmeprosjekt.
Ellers går tiden mye til venner, familie og opplevelser.

Når jeg skal koble av går jeg en av to veier. Enten tenner jeg lys, finner frem teppet og strikketøyet, og krasjlander i sofaen med en god serie på TVen. Eller så samler jeg venner/familie og finner på noe gøy. Enten i form av spillekvelder, middager eller å gå ut på konsert. Begge deler gir like mye påfyll, på hver sin måte.

Fun fact’s og favoritter

Favoritt programvare?

Illustrator. Vakre illustrasjoner og elementer gir meg ro i sjela. Og med den utviklingen og de stadig nye mulighetene du har i programvaren blir det aldri kjedelig, for du blir jo faktisk aldri utlært.

Hva hadde du ikke klart deg uten i en jobbhverdag?

Pepsi Max. Skal kanskje innrømme at jeg er smått avhengig der.

Favoritt inspirasjonskilde?

Jeg har funnet ut at de beste ideene ofte kommer når jeg har musikk på øret og går meg en tur i frisk luft og vakker natur. Men ellers liker jeg å benytte både Behance, fagtidsskrifter og sosiale medier. Ofte kommer inspirasjonen fra helt uventet hold og ting som ikke har noe direkte sammenheng med prosjektet/temaet.

Favoritt lunsj?

Havregrøt 🤓 Med forskjellige topping, blir den like variert som arbeidsdagen innen media og kommunikasjon.

Favoritt jobbverktøy?

Kollegaene mine. Jeg tror at kjekke, kompetente kollegaer og det å ha muligheten til å spille hverandre gode er alfa og omega. Går det litt tregt og man er «stuck», er en runde brainstorming med gjengen i Zocial alt som skal til for å få tankekverna til å gå igjen.

Hva ville ingen trodd om deg?

Kanskje at jeg til tider har et ganske så usunt konkurranseinstinkt. Her er det lite «tap og vinn med samme sinn». Enten det er en runde bowling eller et slag brettspill, så er det blodig alvor.

En kreativ sjel

Camilla har alltid vært kreativ, helt fra hun var liten. Enten det var å lage aviser med venner på barneskolen, eller å kode bloggdesign på ungdomsskolen, har hun alltid hatt en skapertrang. Nå fortsetter hun denne kreative reisen her hos oss i Zocial, og vi kunne ikke vært mer begeistret for å ha henne på laget.

Ønsker du å komme i kontakt med Camilla? Se kontakt infoen hennes her.

Bli også kjent med: Eivin Netland (Medieprodusent), Eline Naley (Digital markedsfører) og Mykola Blokhin (Webutvikler).