fbpx

Bli kjent med vår nye medieprodusent, Eivin!

Blogg

Mens flere av kompisene fulgte drømmen om å bli snekkere, tok Eivin Netland (29) en beslutning om å følge en annen brennende lidenskap. I ettertid har dette vært et valg Eivin ikke kunne vært foruten.

Bakgrunn

Eivin er både født og oppvokst her på Norheim, og hadde i likhet med kompisene planer om å utdanne seg som snekker. Men da læretiden etter videregående kom, gikk ikke alt helt som forventet.

– Selv om jeg og kompisene mine hadde det veldig morsomt på skolen, oppdaget jeg at det ikke var like gøy lenger da jeg kom ut i den virkelige verden. Jeg hadde egentlig aldri særlig interesse for selve faget, forteller Eivin.

På fritiden hadde han derimot begynt å dyrke nye interesser. Dette skulle vise seg å være starten på hans karriere.

– Jeg hadde en kompis som holdt på med film og foto, og jeg har alltid synes det har vært gøy å ta bilder og filme selv, men jeg hadde aldri hatt mitt eget kamera eller noe slikt. Så det hele begynte med at jeg lånte kameraet til faren min.

Sammen med kompisen og farens lånte kamera dro de ut i skog og mark for å sette opp telt, og lete etter dyr og natur som de kunne fotografere. Etter hvert sluttet han i jobben som snekkerlærling og satset for fullt på foto.

Utdannet seg til å bli filmfotograf

Da Eivin startet opp enkeltmannsforetaket sitt, begynte han i tillegg til fotografering å ta opp filmoppdrag.

– Det startet med bryllupsfoto og musikkvideoer som jeg laget for noen kompiser, også utviklet det seg egentlig bare derfra. Etter hvert fant jeg ut at film var litt kjekkere enn foto. Det var da jeg bestemte meg for å ta generell studiekompetanse og søke meg inn på Noroff.

Eivin flyttet til Bergen, hvor han studerte filmproduksjon ved Noroff School of technology and digital media i to år. Her lærte han seg alt fra regi, manus og produksjon til klipping og fotografering. Andre året spesialiserte han seg innen filmfoto.

Vant pris i New York

På skolen fikk de flere ulike caser. En av disse var en prosjektoppgave som gikk ut på å lage en kortfilm med egen regi, manus og produksjon. Denne meldte de inn til flere filmfestivaler verden over.

Vi deltok på eget initiativ, og kom oss inn på flere filmfestivaler. Det hele endte med at vi vant prisen for best studentkortfilm på den internasjonale Films Infest festivalen i New York.

Til tross for at Eivin for det meste har jobbet med filmproduksjon, er han nå klar for nye utfordringer innen digital videoproduksjon.

– Da jeg så annonsen til Zocial på Facebook var det første jeg tenkte at dette var en jobb som passet meg midt i blinken. Det virket som et veldig personlig miljø, og at alle hadde sine kompetanseområder.

Arbeidsoppgaver

I Zocial har Eivin tatt over stafettpinnen for medieproduksjonen til selskapet og kunder. Største delen av jobben innebærer produksjon av video og foto til sosiale medier og nettsider, samt animasjon og grafisk arbeid.

– Jeg blir jo en stor del av Zocial, så jeg gleder meg til å sette mitt eget preg på arbeidet og ikke minst bli kjent med alle kundene våre. Jeg har allerede lært mye på kort tid, så jeg tror jeg kommer til å få god erfaring av å jobbe her.

5 kjappe med Eivin:

Hva var det siste du googlet?

Det siste jeg googlet var Google Docs, men kanskje det mest interessante jeg googlet sist var Dassvatngutane, som er en slags «wannabe» Vassendgutane.

Hvis du skulle beskrive deg selv med tre ord, hva ville det ha vært?

Ambivert, klovn og dedikert.

Hva får deg til å le?

En «perfectly cut» meme, komediefilmer og Jim Carrey.

Hvilken sang ville du valgt under en karaokekveld?

Unchained melody av Elvis Presley. Jeg kan ikke kalle meg blodfan av Elvis, men jeg har vokst opp med at faren min har hørt på han når vi kjører til fjells, så det har vel satt sitt preg.

Nevn en ting du aldri ville gjort igjen?

Å ta en karusell som går opp og slipper deg rett ned igjen. Det har broren min lurt meg til å gjøre to ganger tidligere, så nå vet jeg at det ikke er noe jeg skal gjøre igjen.