fbpx

Hvor mye koster en nettside i 2022?

Blogg

Hvis du lurer på hvor mye en nettside koster forklarer vi hvordan prisene fungerer og hva du får når du lager en nettside i Norge.

Kort svar: Det kommer an på. Akkurat som med et par jeans trenger alle å finne en perfekt størrelse for dem. For noen er S perfekt, men noen trenger XL. Noen liker ekstra detaljer på jeansene sine og noen foretrekker å ha et klassisk utseende. Regular fit eller skinny fit, tykt eller tynt stoff, du skjønner. La oss nå forklare hva du vil betale for i stort sett alle selskaper.

Det handler om kvaliteten

Vi har allerede snakket om hva du bør se etter for å vite om du har betalt for en bra eller dårlig nettside. Det spiller ingen rolle hvilket selskap du endte opp med å bestille nettsiden din fra så lenge de leverer et produkt av høy kvalitet til slutt. Den enkleste måten å kontrollere den nye nettsiden din er å gjøre følgende:

 1. Åpne den på den dataen din.
 2. Åpne den på en skjerm som er større enn 21 tommer.
 3. Åpne den på telefonen din. Ser det likt ut overalt? Ingen visuelle problemer med design og er alt på rett sted? Gå gjennom noen sider for å sikre at de ser like ut på hver skjerm. Helt fint? Fortsett til neste trinn.
 4. Se på nettsiden din som om du ser den for første gang. Se for deg at du er en førstegangsbesøkende og at du ikke vet noe bedriften din, produktet eller tjenestene. Åpne nettsiden og prøv å finne et bestemt produkt, adresse, telefonnummer, kontaktskjema og vanlige spørsmål. Er det enkelt å navigere gjennom nettsiden? Er nettsidens meny fornuftig for deg? Ville du kjøpt et produkt fra denne bedriften? Hvis svaret er ja, fortsett til neste trinn.
 5. Sist men ikke minst, ser nettsiden fin ut? Er designet det du forventer av en nettside i denne nisjen?

Større betyr ikke bedre..

… mindre betyr ikke høyere kvalitet.
Når du sammenligner digitale byråer som lager nettsider må du huske på noen ting før du velger en:

 1. Store byråer vil belaste deg mer.
  Det betyr ikke at du vil få en bedre nettside til slutt. Men du vet, alle mellomledere, dyre kontorer i sentrum, administrerende direktører, ansatte som faktisk vil lage nettsiden din og andre utgifter. Det hele legger opp til den totale prisen på nettsiden din. Tenk om du betaler for nettsiden eller for navnet på selskapet som lager den. Ta av etikettene fra Louis Vuitton, så ser det ikke annerledes ut enn Adidas.
 2. Små byråer vet kanskje ikke hva de gjør.
  Selvfølgelig vet de mer enn kundene sine, men det betyr ikke at de er spesielt gode på det de driver med. Prisen vil mest sannsynlig være lavere, men hvis kvaliteten påvirkes må du tenke deg om to ganger om det er verdt å gå for.

Et godt tips er å alltid sjekke porteføljen. Ta en titt på deres tidligere arbeid før du snakker med byrået. Bruk guiden vår for å sjekke kvaliteten på nettsidene. Se selv hva selskapet gjør før du spør dem hva de kan gjøre for deg.

La oss snakke om tall

Det tar tid å bygge en ny nettside. Tid betyr penger. God spesialist betyr mer penger. I gjennomsnitt bør du forvente å betale rundt 40-50 tusen for en god nettside. Det kan være så lavt som 20 tusen hvis det er noe veldig grunnleggende, uten mye funksjonalitet eller sider. Eller det kan være så høyt som 80-100 tusen hvis prosjektet krever noen spesifikke programmeringsløsninger. Video, grafikk, animasjon, jo mer du vil jo mer betaler du. Prislappen er virkelig individuell og bygger på forventede timer og funksjonalitet et prosjekt krever.

Ha dette i tankene

 1. «Outsourcing»
  Du kan alltids prøve å «outsource» til et annet land for å gjøre nettsiden billigere. Men det blir som å kjøpe noe fra Kina: Store sjanser for at det blir dritt … Dessuten er det bare norske byråer som kan vite hva norske kunder vil se på nettsiden.
 2. Templates vs themes
  Hvis du bruker WordPress eller annet CMS, bør du vite forskjellen på disse to. Når vi sier mal snakker vi om ferdige design for nettsider som kan finnes på hundrevis av andre nettsider. Med tema snakker vi om noe mer skreddersydd for dine behov. I utgangspunktet bygge Lego for å lage en unik løsning. Den siste er dyrere og mer tidkrevende.
 3. Enkelt å redigere
  Nettsider kan være vanskelige å redigere for en person uten spesifikk kunnskap. Husk å spør byrået ditt om du enkelt kan redigere nettsiden selv etter at den er levert. Hvis du må å be om hjelp hver gang du trenger endringer, vil det komme opp i fremtidige kostnader for å drive en nettside.

Som du ser er det mange ting som påvirker prislappen du betaler for nettsiden din. Noen ganger når du betaler mindre vil du ende opp med å betale mer i det lange løp. Men til syvende og sist er kvalitet det som betyr mest for bedriften din.

Om forfatteren:

Glenn Helge Kvilhaugsvik er eier og daglig leder i ZOCIAL. Han er utdannet grafisk designer i bunn, men hele hans arbeids karriere har gått i digital markedsføring. Han har lang og bred erfaring innenfor både Webdesign / Webutvikling, Sosiale medier og Google. Han var bl.a. en av de første i Norge som jobber kommersielt med sosiale medier 100%.

Glenn Helge Kvilhaugsvik - Daglig leder ZOCIAL