fbpx

5 grunner for å bruke WordPress til din nettside

Blogg

Publiseringssystem (Content Management System – CMS) som WordPress er nesten som motoren og hjulene på bilen din. Du kan velge den fargen du vil ha, legge til detaljer til ekteriør og interiør. Du kan oppdatere og endre den. Og kanskje det aller beste, du trenger ikke å lage den selv.

CMS sparer deg for tid, penger og gjør livet ditt som bedriftseier enklere. Når vi snakker om CMS snakker vi om WordPress, Drupal, Contao, Magento etc. Onlineløsninger som Wix, Squarespace og Shopify regnes ikke som CMS og egentlig anbefaler vi ikke å bruke dem av ulike grunner. En av grunnene er at du kan ikke bare enkelt bytte hosting.

5 Grunner for å bruke WordPress

Av alle CMS anbefaler vi å bruke WP for det gir de beste løsningene på markedet når denne artikkelen skrives. Og mest sannsynlig, de neste 5-10 årene.

 1. Du trenger ikke å være en programmerer.
  WordPress er for det meste like enkelt å bruke som Microsoft Excel. Du kan helt klart betjene det uten å ha en veldig god forståelse av hvordan det funker. Må du bytte ting som kontaktadresse eller mobilnummer, kanskje noen bilder eller en tekst trenger du ikke å be en utvikler gjøre det for deg. Men akkurat som Excel, du må vite hvordan det virker for å få 100% ut av det eller hvordan du tilpasser det dine behov.
 2. Plugins, verktøy og SEO
  Det er godt utvalg av gratis og førsteklasses løsninger for WP som gjør at nettsiden din ser bra ut. Å ha kommersielle plugins tilgjengelig på markedet gjør det billigere for deg å få mer funksjonalitet ut av nettsiden din. Du sparer mye penger på å bruke disse løsningene enn å spør en utvikler om å skrive de spesielt for deg. Dessuten er det noen gode SEO-plugins for WP som gjør det enklere å optimalisere nettsiden din og gjøre den attraktiv for Google.
 3. Sikkerhet
  WordPress og deres plugins har konstante oppdateringer. Bugs blir fikset og bedriften dekket. Du trenger ikke å betale for det igjen og igjen. Bare trykk på knappen og oppdater alt automatisk. Bare husk å sjekke siden din etter oppdateringer for å være sikker på at alt fortsatt ser like bra ut og at nettsidens stil ikke blir påvirket (dette gjelder spesielt hvis du oppdaterer nettsidens tema)
 4. Kostnadseffekktivitet
  Mens vi diskuterte tidligere, kan nettsider på WordPress koste så mye som 100 000,- for et stort og komplisert prosjekt, men de er fortsatt billigere enn å utvikle alt fra bunnen av. Akkurat som å bygge din egen bil. Det høres kult ut, men det koster en formue, og sannsynligvis blir den ikke like god som en sportsbil laget av Ferrari.
 5. Integrering
  Sky is the limit når du bruker WordPress. Du kan bygge nettbutikker, online streamingtjenester, avis, blogg, forum eller hva du kan tenke deg. En av de vanligste løsningene er å bruke WordPress sammen med WooCommerce for å bygge en nettbutikk. Integrer det med betalingssystem som Bambora, Klarna, Vipps eller Stripe, og du er klar.

Som du kan se så gir WordPress deg mye frihet, sparer tid og penger. Hvis du fortsatt ikke er overbevist, sjekk hvorfor vi som et byrå bruker WordPress til prosjektene våre.

Om forfatteren:

Eline Naley er spesialisert innenfor Facebook, Instagram og Google Adwords annonsering. Hun startet i Zocial i 2019 som digital markedsfører. I dag har hun ansvar for oppsett, drift og rapportering av de fleste sosial medie kampanjer og Google Ads kampanjer for våre kunder.