fbpx
WordPress i 2021

HVORFOR BRUKER VI FORTSATT WORDPRESS I 2021

Blogg

Om har vært på Facebook så har du sikkert fått opp annonser for Wix eller Webflow. Og da snakker vi om internasjonal annonsering, ikke et loktalt reklamebyrå som promoterer at de produserer nettsider på disse plattformene. Har du noen gang sett at WordPress har annonsert på Facebook? Med et budskap som f.eks «Ta i bruk WordPress og lag super enkle nettsider på 1, 2, 3». Nei, det har du nok ikke..

Gjennom årene har vi prøvd de fleste CMS systemene som finnes på markedet. Som bl.a. Drupal, Joomla, Magento, Shop-Script, WordPress, Wix, Webflow, SquareSpace og et par mindre kjente. Vi har sett det som er av både positive og negative sider med hvert av disse CMS systemene. Det vi har lært er at hver en av dem har sin kjerne funksjonalitet som de er gode på, og alle kan bli brukt til hver sitt formål. Så hva er det vi ser etter i et bra CMS system for nettsider og nettbutikker?

5 punkter CMS systemet (Nettside systemet) bør ha:

 1. Brukervennlig
  Så lenge du forstår hvor du skal klikke og hvordan du skal få til det du vil få til med siden din, så er nettside systemet bra. Selv om du aldri har jobbet i et CMS system tidligere, så bør det ikke ta for lang tid å forstå hvordan du skal legge til innhold, rediger eller installere nye moduler.
 2. Enkelt og gjøre endringer
  Det vil alltid være enklere å redigere siden om du har kompetanse i HTML, CSS eller Javascript programmering. Men om du ikke kan programmere så må det også være en mulighet for å kunne redigere innhold slik du ser det. Som f.eks å flytte på en tekst, legge til et bilde eller endre farge, raskt og enkelt.
 3. Mulig å bruke også i komplekse prosjekter
  Ikke alle vile være fornøyd med kun basic funksjonalitet på nettsiden sin. Om du skal bygge en nettbutikk eller en nettside som utfører diverse tjenester, eller til og med lage et nytt «finn.no». Da vil du ha muligheten til å kunne spesialtilpasse siden, samt utvikle ny funksjonalitet slik du selv ønsker det.
 4. Enkelt og utføre SEO
  Nettsiden din har ingen verdi om den ikke har trafikk. Tidligere har vi også skrevet om hva du bør gjøre og hva du ikke bør gjøre i forhold til SEO. Om du ikke kan implementere disse endringene i nettside systemet ditt, så bør du vurdere å bytte.
 5. Enkelt å flytte
  Ingen liker å sitte låst fast i noe som de ikke kan komme seg ut av på en enkel måte. Om CMS’et du bruker krever at du er låst til en type hosting, så vil det mest sannsynlig gi deg problemer på et eller annet tidspunkt.

Alle punktene over løses på en enkel måte i WordPress. En installerer WordPress på kun 5 minutter, installer så tilleggsmoduler som f.eks WPBakery eller Elementor og du er klar til å bygge nettsiden din. Ønsker du og gjøre spesialtilpasninger? Da har du også mulighet for å programmere inn kode der du måtte ønske. Har du ikke programmerings kompetanse? Da kan du også bruke innebygde valgmuligheter i themet en velger. Viste du at Microsoft bruker WordPress på sin nye nettside https://news.microsoft.com? Og de bruker også Yoast SEO plugin for å optimalisere. Og selvfølgelig, om du ønsker å flytte nettsiden din til en annen leverandør eller hosting, så kan en alltids kopiere filer og databasen og flytte det der du måtte ønske.

5 grunner hvorfor vi foretrekker WordPress:

 1. Kundene våre liker det
  Når vi overleverer en nettside eller en nettbutikk, så tar vi også opplæring med kunden i nettside systemet, slik at de selv er sikre på at de kan redigere siden og ikke er avhengige av oss på en daglig basis. Om en ønsker å redigere innhold, legge til nye sider eller fjerne noe, så kan de enkelt gjøre dette selv.
 2. Vi har årelang erfaring i WordPress
  Når en har lang erfaring i noe så kjenner en også systemet inn og ut, og alle de små detaljene som kan få en bra nettside til å bli enda bedre. Samtidig som det er tidsbesparende for oss og våre kunder, som igjen reduserer kostnad.
 3. Det er et sikkert system
  WordPress er utviklet med innebygde sikkerhetsfunksjoner og en har også mulighet for å øke sikkerheten enda mer med ulike sikkerhet plugins som finnes tilgjengelig.
 4. WordPress kan brukes til alt
  Firma nettside, personlig blogg, nettbutikk, forum, chat, galleri…. Det er ingenting WordPress ikke kan brukes til. Og det er helt perfekt!
 5. Enkle muligheter for integrasjoner
  En kan integrere siden med akkurat det en måtte ønske. Flere store systemer har også laget ferdige integrasjoner som en kun trenger og installere for å ta i bruk, som f.eks: Stripe, Bambora, PayPal, Hubspot, Google analytics, Mailchimp, Woocommerce og mye mer. Det og være det mest foretrukne CMSet på markedet i så mange år gir selvsagt merverdi.

Til syvende og sister så er det ditt valg hvilket CMS du velger å bruke. Vi setter stor pris på fleksibiliteten WordPress gir oss og våre kunder. Vi vil fortsette å bygge nettsider og nettbutikker med høy standard, ved å bruke all kunnskap og erfaring vi har rundt dette CMSet.

Om forfatteren:

Glenn Helge Kvilhaugsvik er eier og daglig leder i ZOCIAL. Han er utdannet grafisk designer i bunn, men hele hans arbeids karriere har gått i digital markedsføring. Han har lang og bred erfaring innenfor både Webdesign / Webutvikling, Sosiale medier og Google. Han var bl.a. en av de første i Norge som jobber kommersielt med sosiale medier 100%.

Glenn Helge Kvilhaugsvik - Daglig leder ZOCIAL