fbpx

Bli kjent med Zocial’s nye medieprodusent

Blogg

Tor-Martin Trongmo er opprinnelig fra Korgen i Hemnes kommune, men flyttet til Karmøy for kjærligheten. I dag er den 33 år gamle helgelendingen bosatt på Brekke sammen med samboeren Therese, og deres to barn, Eira og Edvin. Ved siden av jobben som medieprodusent i Zocial, studerer han videomarkedsføring ved Noroff Høyskole.

Bakgrunn

Tor-Martin er utdannet PT og fengselsbetjent. Etter 10 år i sikkerhetsyrket, sluttet Tor-Martin i jobben til fordel for et prosjekt som han og Therese hadde drømt om i lang tid. I 2018 tegnet de en reiserute via. Afrika, Australia, New Zealand og Sør-Amerika, der planen var å jobbe frilans med film, foto og tekst.

I Australia jobbet de blant annet for manageren til det australske bandet INXS, Christopher Murphy. Her produserte de film og foto til Murphys ranch, Surfing Cowboys.

Teknologinerd

På jobb er Tor-Martin kjent som den utadvendte fyren som alltid bærer rundt på kamerautstyr. Egeninteressen for teknologi, film og musikk har gjort han til en ettertraktet mann i bransjen. For han er det viktig at det som produseres, vekker følelser hos mottakeren.

Jeg er usedvanlig opptatt av filmformater, hvilke kodekser som brukes, og det nyeste innen teknologi.

Grunnprinsippene innen film og foto har han tatt med seg fra tiden han gikk på Medier & Kommunikasjon. Videre har han fordypet seg gjennom nettet og digital undervisning ved Noroff Høyskole.

Medieprodusent og bryllupsvideograf

Arbeidsdagen til Tor-Martin går ut på å ivareta kundenes mediebehov. Ingen dager er like, og oppgavene kan variere ifra planlegging og produksjon av film og foto, til redigering av kundenes eksisterende mediemateriale.

Det du ser av film og foto på nettsidene til kundene våre og i SoMe – er det jeg som har produsert. Å gjøre noe som andre kanskje synes er dølt og kjedelig om til noe interessant, er noe jeg synes er fantastisk morsomt.

Ved siden av jobben, hjelper han samboeren Therese med bryllupsfilm. Tor-Martin beskriver det som en givende hobby, der et av de viktigste høydepunktene i noens liv, foreviges gjennom levende bilder og musikk.

Det er overraskende hvor mye bryllupsfilm og film for Zocials kunder har til felles – det er gøy å få nytte av erfaringen man får via hobby på jobb.